Διοικητής Ευαγγελισμού σε ΣΚΑΪ: Δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ – Σωστή η απόφαση για επίταξη

Για την «πολεμική» κατάσταση που επικράτησε κατά την εφημερία το βράδυ της Κυριακής στον Ευαγγελισμό,  μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος με αφορμή και τη χθεσινή φωτογραφία νοσηλεύτριας που δείχνει ασθενοφόρα να έχουν κατακλύσει την είσοδο του μεγαλυτέρου νοσοκομείου της χώρας διακομίζοντας έκτακτα περιστατικά.

«Νομίζω ότι η εικόνα τα λέει όλα», τόνισε ο κ. Γρηγορόπουλος και χαρακτήρισε αδιαμφισβήτητα σωστή την απόφαση για επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών από το υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του Ευαγγελισμού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο και δυο ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή για νοσηλεία στην εντατική. Το θέμα θα έχει επιλυθεί εντός της ημέρας όπως είπε. Εξήγησε ότι καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες, θα χρειαστεί να αυξηθούν οι κλίνες του νοσοκομείου για τη νοσηλεία ασθενών με Covid. Πρόσθεσε ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και πως χθες, μέσα σε μερικές ώρες, τα θετικά και τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 100, ενώ σε μια μέση 24ωρη εφημερία φτάνουν περίπου τα 75.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτή τη στιγμή με όσα γίνονται, να υπάρχουν γιατροί που να μην είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι όλοι γιατροί. Δεν υπάρχουν ιδιώτες και γιατροί του δημοσίου», τόνισε ο κ. Γρηγορόπουλος και πρόσθεσε επίσης ότι ο αριθμός των γιατρών που απαιτείται δεν είναι και τόσο εξαιρετικά μεγάλος ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί ο ιατρικός κόσμος.

Πηγή: skai.gr