Δημοσκόπηση: Το 50% των Ελλήνων ανησυχούν ότι θα κολλήσουν κορωνοϊό

Την ανησυχία των πολιτών για τον κορωνοϊό διαπιστώνει πανελλαδική έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Interview για την άποψη της κοινής γνώμης σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει  κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Σε ερώτηση για την καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλια, την παρακολουθεί καθημερινά το 67% των πολιτών,  το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 87% κρίνει θετικές τις ενέργειες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.


Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορονοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 27 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου κατόπιν πρόσκλησης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση πατώντας εδώ.

Πηγή: skai.gr