Κλείσιμο

Δημοσκόπηση της VPRC προβλέπει εκλογή από το πρώτο γύρο για το Ν. Κακλαμάνη στην Αθήνα

Την εκλογή του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας για τη δημαρχία της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, προβλέπει δημοσκόπηση της VPRC, που διενεργήθηκε (από 13 έως 17 Ιουλίου) για λογαριασμό του Συνασπισμού, ενώ επισημαίνεται ότι η διαφορά με το δεύτερο Κώστα Σκανδαλίδη (υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ) ανέρχεται στις 22 ποσοστιαίες μονάδες.
Συγκεκριμένα, ο Ν.Κακλαμάνης προηγείται με 42%, ακολουθεί ο Κ. Σκανδαλίδης με ποσοστό 20%, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής με 6% και ο υποψήφιος του ΣΥΝ Αλ.Τζίπρας με 5%. Στο 11% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων και στο 7% τα λευκά.
Σε ερώτηση για το βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή στην Αθήνα, το 74% των ερωτηθέντων τη χαρακτηρίζει «όχι ευχάριστη», ενώ το 24% τη βρίσκει «ευχάριστη». Το 37% πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια η ζωή χειροτέρευσε, το 35% ότι παρέμεινε ίδια και το 27% ότι καλυτέρευσε.
Επίσης, το 31% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι στην Αθήνα έγιναν έργα βιτρίνας και το ίδιο ποσοστό ότι έγιναν χρήσιμα έργα. Το 17% πιστεύει ότι τα έργα είναι και χρήσιμα και βιτρίνας, ενώ το 19% απαντά ότι δεν έγινε κανένα έργο στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, σε ερώτηση εάν ενδιαφέρονται για τις εκλογές του Οκτωβρίου, το 57% απαντά πολύ ή αρκετά, ενώ το 42% σχεδόν καθόλου ή λίγο.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr