Δήμος Καλαμάτας: Συνεργασία με την Πολιτεία για την παύση του σαϊτοπόλεμου

Στη συνεργασία πολιτείας - δημοτικής αρχής παραπέμπει τώρα σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας για τη συνέχιση ή μη του σαϊτοπόλεμου στη σκιά του θανάτου του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια του εθίμου. Η προηγούμενη δήλωση του δήμαρχου ότι το πασχαλινό έθιμο δεν θα απαγορευτεί προκάλεσε το ξέσπασμα του γιου του καμεραμάν, Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, στο Facebook.

«Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας. Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Επομένως, είναι προφανές πως, ύστερα από το προχθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια.

"Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα».

Οι επτά συλληφθέντες για το θάνατο του ηχολήπτη θα οδηγηθούν αύριο Τρίτη το μεσημέρι ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Πηγή: skai.gr