Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών της πόλης που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία (ΦΩΤΟ)

Στο πλευρό του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης στέκεται ο Δήμος Αθηναίων υλοποιώντας πολύπλευρες δράσεις για την υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξή του. Σε συνέχεια της επιτυχίας των προγραμμάτων που δημιούργησε πέρσι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για τη στήριξη νοικοκυριών που υπέστησαν σημαντική απώλεια εισοδήματος εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε ο κορωνοϊός, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. στηρίζει ξανά 340 νοικοκυριά της Αθήνας που «χτυπήθηκαν» από την πανδημίαμε ένα νέο δεκάμηνο πρόγραμμα στήριξης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και τη Lidl Ελλάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι 340 οικογένειες θα λαμβάνουν ανά δεκαπενθήμερο πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντων ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας, χαρτικών κ.λπ.), καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη από τους επιστήμονες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους), που «τρέχουν» το πρόγραμμα.

«Ήδη από το περσινό καλοκαίρι επιδείξαμε ταχύτατα αντανακλαστικά και δημιουργήσαμε τα δύο πρώτα προγράμματα στήριξης των οικογενειών που είδαν τη ζωή τους και την οικονομική τους κατάσταση να αλλάζει εξαιτίας της πανδημίας. Η περσινή εμπειρία μάς έδειξε τον δρόμο και απέδειξε την αναγκαιότητα στήριξης αυτών των οικογενειών, πολύ πριν η απώλεια εισοδήματος αποτυπωθεί στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα», τονίζει ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόρης Λέων.

Το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στο ευρύτατο πλέγμα παροχών και υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης μας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:

1) Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2020 και Ε9

2) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3) ΑΜΚΑ για όλα τα μέλη της οικογένειας

4) Αστυνομική ταυτότητα αιτούντος ή Διαβατήρια και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας

5) Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)

6) Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή Λογαριασμό ΔΕΚΟ (στο όνομα του αιτούντος) ή Ε1 σε περίπτωση φιλοξενίας

7) Έγγραφα που να πιστοποιούν την καταγγελία ή την αναστολή σύμβασης εργασίας.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά προς αποφυγή του συνωστισμού και των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, στο e-mail seckyada@otenet.grαπό 22 Ιουλίου 2021 έως 29 Ιουλίου 2021. 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-5246515 (εσωτερικό 2). 

Πηγή: skai.gr