Δήμαρχος Σιντικής Σερρών: «Ναι» στην κλειστή δομή μεταναστών - Αντιδρούν κάτοικοι (video)

Επικαλούμενος εθνικούς λόγους που υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η πατρίδα, ο δήμαρχος Σιντικής Σερρών, Φώτης Δομουχτσίδης, όπως και όλες οι παρατάξεις του δήμου, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου, στην περιοχή Κλειδί.

Σκοπός τους, όπως υποστηρίζουν, είναι να υπάρχει κλίμα ενότητας στον δήμο και για αυτό έγινε η συγκεκριμένη πρόταση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το κλειστό κέντρο υποδοχής θα είναι ορισμένου χρόνου και θα δέχεται προσφυγές και μετανάστες με σκοπό τον επαναπατρισμό τους.


«Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σχολιάζοντας την απόφαση. 

Νωρίτερα, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μαζί με τους επικεφαλής των τοπικών παρατάξεων, έκαναν αυτοψία σε πιθανά σημεία του δήμου Σιντικής, έτσι ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τη δημιουργία κλειστής δομής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Aπό την πλευρά τους, κάτοικοι του δήμου Σιντικής συνεχίζουν να αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστή δομή υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Τα τελευταία 24ωρα πολίτες από πολλά χωριά του δήμου Σιντικής πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κλειστό Στρατόπεδο Ιλάρχου Ιωάννη Καλλέργη στη Βυρώνεια Σερρών.

Πηγή - video: thestival.gr

Πηγή: skai.gr