Δήμαρχος Μυκόνου: Mηνύει Τόσκα και Αρχηγό ΕΛΑΣ για εγκληματικότητα στο νησί

Σε μήνυση τόσο κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, όσο και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, για την υποστελέχωση του Α.Τ Μυκόνου και την εγκληματικότητα που μαστίζει το νησί, προχώρησε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωσταντίνος Κουκάς.

Μιλώντας στο Protothema.gr, o κος Κουκάς τόνισε ότι ζητούν από το κεντρικό κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του καθώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Όπως είπε στο νησί υπάρχει μόνιμη δύναμη περίπου 20 αστυνομικών και τους καλοκαιρινούς μήνες έρχονται 30 αποσπασμένοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο αεροδρόμιο.
Ο δήμαρχος είπε ακόμα πως ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και του ζήτησε συνδρομή στο ζήτημα της αστυνομικής ενίσχυσης την οποία - όπως είπε- θεωρεί επιβεβλημένη σε ένα νησί που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, με τουλάχιστον 2 εκατ τουρίστες το χρόνο.

Η μήνυση κατετέθη σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν στρέφεται κατά του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβαλά, ο οποίος και είχε την ευθύνη, μέχρι πρότινος, για τα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί.

Σημειώνεται ότι ο κ Κουκάς, συναντήθηκε κατόπιν με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν της παραίτησης Τόσκα, ώστε να εκθέσει εκ νέου το πρόβλημα και να ζητήσει μεγαλύτερη αστυνομική ενίσχυση στο νησί.

Πηγή: protothema.gr