Δικογραφία για το βιτριόλι: Οργανωμένη και προμελετημένη η επίθεση

Της Ιωάννας Μάνδρου

Οργανωμένο, προμελετημένο και σκληρό προκύπτει από το Διαβιβαστικό της Αστυνομίας, ότι ήταν το χτύπημα με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας στην Καλλιθέα, από την δράστιδα που κρατείται και θα απολογηθεί την προσεχή Τρίτη.

Οπως προκύπτει από τις 34 σελίδες του διαβιβαστικού σημαντική για την εξιχνίαση της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής η λεπτομερής κατάθεση γυναίκας οδηγού ταξί που μετέφερε την δράστιδα στο σημείο της επίθεσης δύο φορές .

Στην κατάθεση της δίδει λεπτομέρειες για την εμφάνισή της, την ψυχική της κατάσταση, τη διαδρομή που ακολούθησαν και τις κινήσεις της πριν από την επίθεση.

Ενδεικτικά από την κατάθεση της γυναίκας- οδηγού ταξί:

ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω . Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη.»

ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

«Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα απο 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες.»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘYΜΑΤΟΣ

Συγκλονιστική ωστόσο είναι και η κατάθεση του θύματος που περιγράφει πως ανυποψίαστη δέχθηκε την επίθεση.

«Ειδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο.»

Οπως αναφέρεται στο Διαβιβαστικό σε σχέση με το κίνητρο, αν θεωρηθεί κίνητρο για μία τόσο αποτρόπαι πράξη, οι δυο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία . Συγκεκριμένα , η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής messenger με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η άτυχη κοπέλα θύμα της επίθεσης. Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα , παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής messenger με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο σπίτι της δράστιδος μεταξύ των οποίων και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναφέρει: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν ότι τα κατασχεθέντα ευρήματα στο σπίτι της ταυτίζονται με εκείνα που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες.

Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.  

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστιδα.

Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο Διαβιβαστικό οι έρευνες των διωκτικών αρχών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Συμπληρωματική κατάθεση Ιωάννας στις 11 Ιουνίου

«Η γυναίκα που μου επιτέθηκε  ήταν περίπου 1.65 με 1,70, το χρώμα των ματιών της ήταν σκούρο καστανό, ήταν αδύνατη και το χρώμα των μαλλιών της ήταν σκούρο καστανό. Εάν την δω, από κοντά, νομίζω ότι μπορώ να αναγνωρίσω το βλέμμα της.
 
Της επιδεικνύεται φωτό της δράστιδος.
 
Απάντηση θύματος: την γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της.

Πηγή: skai.gr