Κλείσιμο

Δική Ζαφειροπούλου: Ξεκίνησε το εφετείο

Δημήτρης Δαμιανός

Τρία χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονια του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειροπούλου μέσα στο γραφείο του, ξεκινησε η δική των τριών κατηγορουμένων σε δεύτερο βαθμο.

Στο δικαστήριο μετηχθησαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, με κάποια άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση να κατηγορούνται ως εμπλεκόμενοι και στη "μαφία των φυλακών".

Η δίκη διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το δικαστήριο θα προχωρήσει στην κλήρωση των ενόρκων και ακολούθως θα διακόψει εκ νέου για τις 25 Σεπτεμβρίου, όπως ενημέρωσε σήμερα από έδρας ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, μετά από αίτημα των δικηγόρων των κατηγορουμένων που ζήτησαν διακοπή λίγων ημερών για να συνεννοηθούν με τους πελάτες τους, που έως σήμερα κρατουνταν σε φυλακές της περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε επιβάλλει ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δυο κατηγορούμενους Κλοντιαν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα.