Δίκη Τοπαλούδη: «Είμαι σούπερ, πήρα ναρκωτικά»-Προκαλεί ο Ροδίτης κατηγορούμενος

Δημήτρης Δαμιανός

Μέσα σε ένα... παραλήρημα του ελληνικής καταγωγής κατηγορούμενου συνεχίζεται η δίκη για η δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Ο φερόμενος ως δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος απευθύνθηκε με φωνές προς το δικαστήριο με φράσεις όπως "Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι.
Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για τη πάρτη της.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο, ενώ έκανε φραστική επίθεση στους αστυνομικούς που ήταν στην αίθουσα, στο δικηγόρο του, αλλά και στη γιαγιά του που έχει κληθεί ως μάρτυρας

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου ...

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου...

Πρόεδρος: Πως είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος; Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω ...πηγαίνετε προς τα πίσω

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε η διάγνωση του ψυχιάτρου των φυλακών που κάνει λόγο για "καλή δυνατότητα αντίληψης" του κατηγορούμενου. Ο ίδιος στη συνέχεια ανακάλεσε την εντολή προς το δικηγόρο του, Θ.Μαντά, με το δικαστήριο να του διορίζει νέους συνηγόρους. "Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε" ανέφερε σε μία αποστροφή του λόγου της η εισαγγελέας .