Δίκη Λεμπιδάκη: Αυτές είναι οι ποινές για τους 12 κατηγορουμένους

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για τους 12 κατηγορουμένους για την υπόθεση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Άπαντες οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, με τις ποινές να φτάνουν μέχρι και τα 26 έτη.

Ειδικότερα, με ποινή κάθειρξης 26 ετών και 26 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας και ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνών, αντίστοιχα. Οι εν λόγω ποινές είναι και οι μεγαλύτερες που επιβλήθησαν, καθώς οι δύο 46χρονοι είχαν ηγετικό ρόλο στην απαγωγή.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί, απόντος του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Αναλυτικότερα:

Ο 1ος κατηγορούμενος, ο 44χρονος ιδιοκτήτης μάντρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 2ος κατηγορούμενος, ο 41χρονος από Θεσσαλονίκη, γνωστός με το προσωνύμιο "Σκοπιανός",καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών και 2 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 3ος κατηγορούμενος, ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών και 4 μηνών, με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή πολεμικού όπλου.

Ο 4ος κατηγορούμενος, ο 23χρονος Σφακιανός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.

Ο 5ος κατηγορούμενος, ο 47χρονος Ρεθυμνιώτης, γνωστός ως "παππούς", καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.

Ο 6ος κατηγορούμενος, ο 62χρονος μεσίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 7ος κατηγορούμενος, ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας και πρώην μέλος του ΣΑΟΡ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 26 ετών με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για κατοχή πολεμικού όπλου.

Ο 8ος κατηγορούμενος, ο 40χρονος, γνωστός ως "φιλόσοφος" καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών και 2 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 9ος κατηγορούμενος, ο 39χρονος κάτοικος Αθηνών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με απλή συνεργεία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 10ος κατηγορούμενος ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνων καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 26 ετών και 4 μηνών με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για κατοχή πολεμικού όπλου.

Ο 11ος κατηγορούμενος, ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για απλή συνεργεία σε διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 12ος κατηγορούμενος, ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Πάντως, από τη δίκη - και σήμερα - δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, με τις Αρχές να λαμβάνουν άμεσα δράση, απομακρύνοντας τους εμπλεκόμενους από το χώρο.

Πηγή: Nea Kriti