Κλείσιμο

Διευκρινίσεις για την παράταση στο Κτηματολόγιο

Σε διευκρινίσεις για την αποσαφήνιση του τοπίου γύρω από την παράταση υποβολής δικαιολογητικών για το Κτηματολόγιο, προχώρησε από τη Βουλή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, προβλέπει ότι η δυνατότητα παράτασης δεν είναι υποχρεωτικά εξάμηνη αλλά έως 6 μήνες.

«Η παράταση θα δοθεί κατά περίπτωση, εκτιμώντας τις συνθήκες, εκείνη η παράταση που δεν θα αποτρέψει τον πολίτη να το αφήσει να τελειώσουν οι έξι μήνες, αλλά που θα του επιτρέψει να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να γίνει αυτή η δουλειά. Οι παρατάσεις που θα δοθούν δεν θα είναι τόσο πολύ μεγάλης διάρκειας, γιατί δεν πρέπει. Το εξάμηνο είναι αρκετό. Και λέω ότι δεν θα δοθεί κατευθείαν ένα εξάμηνο. Θα δοθεί, εφόσον υπάρξει ανάγκη, διότι αυτό έχει κόστος.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, ο Γιώργος Δημαράς, παρότρυνε εκ νέου τους πολίτες, να προστρέξουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να δηλώσουν τα ακίνητά τους, καθώς αν εκπνεύσει αυτή η προθεσμία θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια διαδικασία πολλών εξόδων με τοπογράφους μηχανικούς και δικηγόρους, που εγκυμονεί τον κίνδυνο να χάσουν την περιουσία τους κι αυτή να μεταβιβαστεί στο Δημόσιο.

«Θα λέγαμε δηλαδή εκείνο που λεγόταν την εποχή του Τρίτση "Δηλώστε το για να το σώσετε". Εμείς δεν θέλουμε η περιουσία να πάει στο Δημόσιο. Τι να τα κάνει το Δημόσιο; Εμείς θέλουμε να καλλιεργούνται. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει δοθεί. Η παράταση θα δοθεί εκτιμώντας τις συνθήκες», τόνισε ο Υφυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παράταση θα αφορά κυρίως νησιά και αγροτικές περιοχές όπου εντοπίζεται δυσκολία συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο, ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, εκτιμώντας από την πλευρά του ότι σε ορισμένες περιοχές ούτε το επιπλέον εξάμηνο θα είναι αρκετό.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά