Διαψεύδει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ότι περισυλλέγει αδέσποτα γιατί μεταδίδουν τον covid-19

Της Σταματίνας Σταματάκου

«Περισυλλογής Αδέσποτων Ζώων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις της από 14.03.2020 Π.Ν.Π. ΦΕΚ Α', 64/13.03.2020 για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών αναγκών που αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης και διασποράς του COVID-19», έγραφε η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς αρκετοί φιλόζωοι πολίτες ερμήνευσαν την συγκεκριμένη απόφαση ως κίνηση του δήμου κατά των αδεσπότων με μαζικές περισυλλογές καθώς τάχα θα μετέδιδαν κορωνοϊό (covid-19).

Το SKAI.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα ζώα, Σωκράτη Δημητριάδη. Ο κ. Δημητριάδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσλήψεις που παρατεινουν την συμβάση τους και τόνισε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πιστεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης ότι τα αδέσποτα ζώα είναι φορείς του covid-19 και τον μεταδίδουν. Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε ότι για όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης υπήρχε μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας μόλις ένας περισυλλογέας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να επιτελέσει το έργο του έτσι κι αλλιώς.

Χαρακτηριστικά είπε: 

«Τα δύο άτομα της περισυλλογής προσελήφθησαν λόγω του covid-19 πριν από περίπου 4 μήνες γιατί είχε παρατηρηθεί αδέσποτα ζώα λόγω έλλειψης σίτισης να παρουσιάζουν μία επιθετικότητα. Προσλάβαμε λοιπόν αυτό το προσωπικό, καταρχας για να τα σιτίσουμε, εξαιτίας της έλλειψης σίτισης των την περίοδο της καραντίνας σε σχέση με τον προηγούμενο καιρό και κατα δεύτερο λογο για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα ζώα τα οποία εκδηλωναν μία επιθετική συμπεριφορά. Ο λόγος για τον οποίον προσλαμβάνουμε ξανά αυτά τα άτομα χρησιμοποιωντας σχετική εγκύκλιο, είναι για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα ζώα που συνεχίζουν να παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά και να υπάρχει έτσι ένας μεγαλύτερος χρόνος αναπροσαρμογής αυτών με τα καινούργια δεδομένα που υπάρχουν πλέον στην κυκλοφορία κλπ.»

 

Πηγή: skai.gr