Κλείσιμο

Διακίνηση μεταναστών: Έρευνα στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική του Βελγίου

 

Το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου προκάλεσαν τρεις συλλήψεις Ιρακινών στη χώρα μας βάσει ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ευρώπη. Οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχει διασύνδεση του κυκλώματος με τρομοκρατικά δίκτυα.

 

Ειδικότερα, στις 24 Μαρτίου, συνελήφθησαν τρεις άνδρες από το Ιράκ ηλικίας 51, 32 και 44. Ο 51χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν ταξιδέψει στη Ρώμη με ιταλικό διαβατήριο. Οι άλλες δύο συλλήψεις έγιναν στην Ηλιούπολη και οι δύο άνδρες είχαν υποβάλλει αιτήματα για χορήγηση ασύλου και για άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες μπήκαν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μετά από βελγικό αίτημα συνδρομής, καθώς ο αρχηγός της οργάνωσης που συνελήφθη στο Βέλγιο, φέρεται να χρηματοδοτούσε ισλαμιστικές οργανώσεις και να διέθετε μέσω του 51χρονου διαβατήρια για ταξίδια από το Ιράκ προς την Ευρώπη.

Η έρευνα οδήγησε την αντιτρομοκρατική του Βελγίου στην Ελλάδα, ενώ παραρτήματα της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται πως υπάρχουν επίσης σε Γερμανία, Ιταλία και Τουρκία.

Οι κοινές έρευνες Ελλάδας – Βελγίου ξεκίνησαν από το 2018 μετά την ταυτοποίηση των τριών προσώπων ενδιαφέροντος και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής του Βελγίου ταξίδεψαν στην Αθήνα  θα υποβάλουν και ένταλμα έκδοσης των τριών κατηγορουμένων.

 

Πηγή: skai.gr