Κλείσιμο

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας

Κυρίως την Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη πλήττει το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από το μεσημέρι της Κυριακής και πάλι στο κέντρο της Αθήνας.

Πυκνή χιονόπτωση και στην εθνική Αθηνών – Λαμίας, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων από τον κόμβο της Κηφισιάς προς Λαμία και από Σείριο προς Βαρυμπόμπη να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, το σύνολο της αστυνομικής δύναμης βρίσκεται σε επιφυλακή και ενημερώνει συνεχώς για την κατάσταση του εθνικού οδικού δικτύου, καθώς και για τα μέρη που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Αττική, η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ κλειστοί παραμένουν μόνο κάποιοι δρόμοι σε οικισμούς γύρω από τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας, του Υμηττού και της Πεντέλης.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της Εύβοιας, της δυτικής Αττικής, του Ρεθύμνου, ενώ αναμένεται σχετική απόφαση για τα σχολεία της Αθήνας.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, καθώς και σε Τήνο και Σύρο.

Σε ισχύ παραμένει η γενική απαγόρευση απόπλου απ' όλα τα λιμάνια της χώρας, ενώ κλειστές είναι και οι πορθμειακές γραμμές Ρίου Αντιρρίου, Θάσου Κεραμωτής, Πρίνου Καβάλας, Ζακύνθου Κυλλήνης, Ωρωπού Ερέτριας και Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης.

Στο Αργοσαρωνικό η συγκοινωνία διεξάγεται μόνο με πλοία κλειστού τύπου μέχρι την Αίγινα.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ματαιώθηκαν οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Μυτιλήνη, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Μήλο, Λέρο, Πάρο, Ρόδο, Ηράκλειο και Σάμο, καθώς και η πτήση ΘεσσαλονίκηΧανιά.

Επίσης, η Aegean Airline ματαίωσε τις πτήσεις προς Σάμο, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και προς Χανιά λόγω του χιονιά και της χαμηλής ορατότητας.

Πάντως, ανοικτά είναι και τα 41 αεροδρόμια της χώρας.
Πηγή: skai.gr