«Δεν είναι δυνατόν!»: Τα δάκρυα του Φιλιππίδη- Το ιστορικό της «αποκαθήλωσης»

«Δεν είναι δυνατόν!»: Τα δάκρυα του Φιλιππίδη- Το ιστορικό της «αποκαθήλωσης»

Η ανακρίτρια ανακοινώνει στον Πέτρο Φιλιππίδη, ότι θα οδηγηθεί στην φυλακή κι εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες ξεσπά σε κλάματα. Ο πασίγνωστος κωμικός ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες φαίνεται ότι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβη μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κι άρχισε να φωνάζει.

«Δεν το περίμενα αυτό που μου κάνετε, δεν είναι δυνατόν» και κατέρρευσε.

Οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη φυλακή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα. Αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του κι όμως δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι ομόφωνα τον έστειλαν φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη. 

Η ανακρίτρια δούλεψε την υπόθεση πάρα πολύ γρήγορα καθώς μέσα σε δυο μήνες από την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του γνωστού ηθοποιού πέρασαν από το γραφείο της και κατέθεσαν τα τρια φερόμενα θύματα και μάρτυρες.

Οι καταγγελίες

Η πρώτη καταγγελία αρχικά ήταν απόπειρα βιασμού το 2008 στο καμαρίνι του πασίγνωστού κωμικού. Ωστόσο, μετά τις περιγραφές που άκουσε ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος από τη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποφάσισε να αναβαθμίσει την κατηγορία σε βιασμό εκτιμώντας ότι η πράξη είναι τετελεσμένη. Σύμφωνα με την καταγγελία η ηθοποιός είχε συναντήσει τον ηθοποιό προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά στο καμαρίνι του. Εκείνος, σύμφωνα με όσα έχει εξιστορίσει η γυναίκα, κλείδωσε την πόρτα και της όρμηξε.

Η δεύτερη συνάδελφος του, η οποία τον κατηγορεί ότι επιχείρησε να την βιάσει μέσα στο θέατρο, όπου εργαζόταν το 2010 φέρεται να έχει πει στον εισαγγελέα:
«Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα "σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε". Τότε εκείνος μου απάντησε "μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».  

Τελικά η γυναίκα, σύμφωνα με τις περιγραφές της, κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του ηθοποιού. Έτρεξε και έφτασε μέχρι την πόρτα και τον άκουσε να της λέει ότι ήταν κλειδωμένη. Τότε εκείνη τον απείλησε ότι θα τον καταστρέψει και τελικά της άνοιξε για να φύγει.

Το τρίτο θύμα κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της τον Αύγουστο του 2014, όταν βρέθηκε μόνη μαζί του στο αυτοκίνητο του. Νωρίτερα είχαν συναντηθεί για δουλειά και ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προθυμοποιήθηκε να την γυρίσει στο σπίτι

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. "Άντε γαμ… που θες και ρόλο!""», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Πέτρος Φιλιπίδης οδηγείται αυτή την ώρα στις φυλακές της Τρίπολη, όπου κρατούνται έγκλειστοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα, όπως ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.

Πηγή: skai.gr