Δε συμφωνούν με το Πολυτεχνείο - μουσείο

Κατηγορηματικά αντίθετοι στη μετατροπή του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου σε Μουσείο, εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης Κωνσταντίνος Μουτζούρης χαρακτήρισε υποκρισία την ταύτιση των κοινωνικών προβλημάτων με το άσυλο, ενώ ο προεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Σπυρος Ραυτόπουλος τόνισε οτι ερήμην τους προωθούνται λύσεις και αποφάσεις.

Μάλιστα, ο κ. Ραυτόπουλος επεσήμανε, ότι "η λειτουργία των πανεπιστημίων στο κέντρο της πόλης εμπλουτίζει και ενεργοποιεί τις δραστηριότητές της και συμβάλλει στην πολυλειτουργικότητά της. Είναι γνωστό ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις το πανεπιστήμιο κατέχει σημαντική και "αμετακίνητη" θέση στο κέντρο τους. Ειδικότερα δε, η εκπαίδευση των Αρχιτεκτόνων σχετίζεται άμεσα με τα κοινωνικά δρώμενα στο χώρο της πόλης, και με τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, που δημιουργούνται σε αυτήν".

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης συζήτησαν το ενδεχόμενο μετατροπής του κτιρίου του Πολυτεχνείου σε Μουσείο.
Πηγή: skai.gr