Bwin & «Μαζί για το Παιδί»: Πλήρης ανακατασκευή 1,200 τ.μ. για άθληση και παιχνίδι στη Σαμοθράκη (video)

Η Σαμοθράκη είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση νησιού. Η τοποθεσία της στο βορειοανατολικό Αιγαίο και κοντά στα σύνορα, η άγρια φυσική ομορφιά, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, καθώς και τα ψηλά βουνά, δίνουν μια αίσθηση που σπανίζει σε ελληνικό νησί. Η κορυφή του όρους Σάος ονομάζεται αλλιώς και Φεγγάρι, καθώς οι ντόπιοι τη θεωρούσαν τόσο ψηλή, που έκρυβε τη σελήνη. Πέραν της ομορφιάς του, όμως, το ακριτικό «νησί του Αιόλου», όπως ονομαζόταν στην αρχαιότητα, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

 

Ο δυσπρόσιτος χαρακτήρας, η αδυναμία συντήρησης ή δημιουργίας νέων υποδομών, καθώς και η δυσκολία στην πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και υγεία, δεν ευνοούν την παραμονή νεαρών ανθρώπων ή την προσέλκυση νέου πληθυσμού στη Σαμοθράκη. Αντιλαμβανόμενη πλήρως τις δυσκολίες των ανθρώπων που σε πείσμα των δυσκολιών συνεχίζουν να δίνουν ζωή στο ακριτικό νησί, η bwin, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το παιδί», αποφάσισε να κάνει ένα δώρο μεγάλης σημασίας στα παιδιά και τους νέους, συνεχίζοντας την έμπρακτη υποστήριξη σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. 

Ο αθλητισμός είναι ένας τομέας που επηρεάζεται σημαντικά από τις δυσκολίες αυτού του τύπου και ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει πολύτιμες διεξόδους στα παιδιά απομονωμένων κοινωνιών, να τα βοηθήσει σε μια σειρά από παράγοντες που αφορούν τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική τους υγεία. Τους προσφέρει κοινωνικοποίηση και ένα παιχνίδι που «σφυρηλατεί» τον χαρακτήρα και το σώμα τους. Τα παραδείγματα που μια μπάλα, οποιουδήποτε χρώματος, έχει καταφέρει να αλλάξει τις ζωές των νέων, είναι πολλά.

 

Κατανοώντας πλήρως τον κομβικό ρόλο του αθλητισμού και έχοντας εντάξει την έμπρακτη υποστήριξή του στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η bwin ταξίδεψε με εκπροσώπους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στη Σαμοθράκη, για να ανακατασκευάσει πλήρως τρία γήπεδα, αλλάζοντας έτσι την καθημερινότητας των 250 από τους συνολικά 320 μαθητές του νησιού! Δύο εξ' αυτών των γηπέδων βρίσκονται στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και ένα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης. Στα τρία τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 1200 τ.μ, επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, αντίστοιχος με αυτόν των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, ενώ εγκαταστάθηκε και ο απαραίτητος εξοπλισμός, προκειμένου τα γήπεδα να καταστούν ξανά χρηστικά! 

Η προσφορά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς οι δύο «σύμμαχοι» προχώρησαν στον καλλωπισμό όλων των περιβαλλόντων χώρων, με στόχο να παραδώσουν στην κοινωνία της Σαμοθράκης μια αθλητική «κληρονομιά» που θα αλλάξει τη ζωή της νεολαίας, προσφέροντάς της νέες ευκαιρίες άθλησης! Οι δράσεις στο ακριτικό νησί θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2021, με ακόμα περισσότερα έργα και πρωτοβουλίες για τα παιδιά και τους νέους.

Εκ μέρους της bwin, η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, δήλωσε: «Όλοι εμείς στην bwin, έχουμε κοινό όραμα και στόχο να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σε κοινωνικές ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας, υποστηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορούμε την καθημερινότητα τους. Έτσι, σε συνεργασία με τον διαχρονικό συνεργάτη μας, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρεθήκαμε στην ακριτική Σαμοθράκη, ανακατασκευάζοντας πλήρως τρία γήπεδα. Τα καταστήσαμε και πάλι χρηστικά και ασφαλή, για να υποδεχθούν τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κοινωνικής μας πρωτοβουλίας, γιατί τα παιδιά και οι νέοι μέσα από αυτόν μαθαίνουν να σέβονται, να παίζουν με κανόνες και όρια, να αγωνίζονται, να διεκδικούν. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά να έχουν ίση πρόσβαση στον αθλητισμό. Προάγοντας την ευγενή άμιλλα, δημιουργούμε τους αυριανούς πρωταθλητές».

 

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά, στα 25 χρόνια λειτουργίας μας, για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Ευχαριστούμε θερμά την bwin, πολύτιμη συνοδοιπόρο και σταθερή αρωγό του έργου μας, που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση μας να προσφέρουμε στους μαθητές της Σαμοθράκης υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας των παιδιών και των νέων της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νικόλαος Γαλατούμος, ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς για το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ευχαριστώ πολύ όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των έργων και ευελπιστούμε στο μέλλον και σε άλλη συνεργασία, που τόσο έχει ανάγκη το πληγωμένο νησί μας», ενώ η   Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας, Πολύμνια Γιαννέλου, τόνισε : «Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και την bwin. Πραγματικά, τέτοιες ενέργειες δίνουν δύναμη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το δύσκολο και συνάμα συναρπαστικό έργο τους. Εύχομαι υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσετε ανάλογες προσπάθειες σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας».

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σαμοθράκης, Καλλιόπη Ταμπάκη, υποστήριξε: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας. Εύχομαι η συνεργασία να συνεχιστεί και να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις μαζί, αφού οι στόχοι και τα κίνητρα είναι κοινά και οι ανάγκες των παιδιών συνεχώς αυξάνονται στην εποχή της πανδημίας».

 

Από το 2020, η bwin και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», έχουν ανακατασκευάσει συνολικά πέντε γήπεδα συνολικού εμβαδού άνω των 1.800 τ.μ. σε δύο ακριτικά μέρη, παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις τους, σε όλη την Ελλάδα. Η βραβευμένη πολυετής συνεργασία τους συμπληρώνει τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν υλοποιηθεί δεκάδες έργα καθοριστικής σημασίας και έχουν υποστηριχθεί χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους. Η αξία των αθλητικών ευκαιριών σε παιδιά ακριτικών νησιών είναι ανεκτίμητη, δείχνοντας στην πράξη πως υπάρχουν στοιχηματικά brands που νοιάζονται για την ουσία και όχι για το φαίνεσθαι.

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω «πράσινη» πρωτοβουλία της bwin, εντάσσεται στους Στόχους 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και 17: Συνεργασία για τους Στόχους. Περισσότερα για το κοινωνικό αποτύπωμα της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ| Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι


 

Πηγή: skai.gr