Bίντεο ντοκουμέντο από την άφιξη μεταναστών στις ακτές της Λέσβου

Ακόμη μια βάρκα έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης στις ακτές της Λέσβου και με διαφορά μερικών μόνο λεπτών άλλες τέσσερις βάρκες εμφανίστηκαν στην ακτή της Συκαμιάς μεταφέροντας 243 πρόσφυγες και μετανάστες απ' τις ακτές της Τουρκίας.

Γυναίκες, παιδιά και άνδρες κυρίως από το Αφγανιστάν στριμωγμένοι κατεβαίνουν στη ξηρά. Λίγα μέτρα πιο μακριά τους περιμένει ένα βαν. Στη συνέχεια, οι μετανάστες θα μεταφέρθηκαν στη Μόρια.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, για τη νέα αυτή οργανωμένη απόβαση, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή από τους κατοίκους. Οι βάρκες που φτάνουν στο νησί, προσεγγίζουν την περιοχή από τα τουρκικά παράλια, καθώς η απόσταση είναι πολύ μικρή. 

Μόλις αποβιβαστούν, οι αρχές του παραλαμβάνουν και τους μεταφέρουν σε ένα γήπεδο. Οι μετανάστες ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται, ωστόσο, για την κατάσταση αυτή, ζητώντας να φύγουν ή να μεταφερθούν σε άλλα σημεία.

Η κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται στον χώρο τους εμπόδισε, όταν ξεκίνησαν πορεία για να φύγουν. Μάλιστα, χαρακτήρισαν τη Μόρια ως φυλακή.

Στις ακτές της Σκάλας Σικαμινιάς βρέθηκαν κομμάτια από τις φουσκωτές βάρκες που χρησιμοποίησαν, καθώς επίσης και τα ισοθερμικά που φορούσαν για να μην κρυώνουν στην θάλασσα και τα σωσίβιά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι βάρκες χωρούν περίπου 50 ανθρώπους. 
 

Πηγή: skai.gr