Αυτοψία του ΣΚΑΪ στο εργοτάξιο του Κλειστού Κέντρου στη Σάμο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του νέου κλειστού κέντρου μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο στη θέση Ζερβού κοντά στο Βαθύ. Η κάμερα του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Κρατημένο βρέθηκαν στο εργοτάξιο, που μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 180 οικίσκοι.

Ο κάθε οικίσκος είναι εμβαδού 24 τετραγωνικών και έχει δύο υπνοδωμάτια, μια μικρή κουζίνα και τουαλέτα. Ο χώρος θα κλιματίζεται ενώ θα προσφέρει και δωρεάν wifi.

Όπως σε όλες τις δομές τέτοιου τύπου, το κέντρο θα είναι περιφραγμένο με διπλό ψηλό φράχτη. Δικαίωμα να βγαίνουν έξω με ειδική κάρτα θα έχουν όσοι δεν είναι παραβατικοί, προς επιστροφή ή νεοεισερχόμενοι.

Στο κλειστό κέντρο, προβλέπεται η κατασκευή ειδικού στεγασμένου χώρου λατρείας. Έτοιμο είναι επίσης το κτίριο όπου θα στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και τα ιατρεία.

Στην κάμερα του ΣΚΑΪ μίλησε ο ιδιοκτήτης βιοτεχνίας τσιμεντοπροϊόντων Αλέκος Κρητικός. Αυτή την περίοδο, προμηθεύει με προϊόντα τσιμέντου τη νέα δομή, εξαιτίας της όμως σε λίγο καιρό θα πρέπει να βρει καινούριο χώρο για την επιχείρησή του καθώς η βιοτεχνία επιτάσσεται.

Η νέα κλειστή δομή στη θέση Ζερβού απέχει περίπου 7 χλμ από το Βαθύ, όπου βρίσκεται το αρχικό χοτ σποτ. Η δομή φιλοξενεί υπεράριθμο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, που έχουν στήσει αυτοσχέδια καταλύματα στην πλαγιά του βουνού. Αποχέτευση και τρεχούμενο νερό δεν υπάρχει.

Πηγή: skai.gr