Κλείσιμο

Φύλαξη μηδέν σε στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων

Ελάχιστη ή μηδενική αστυνομική φύλαξη στις κατοικίες ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών που την τελευταία διετία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τρομοκρατών διαπίστωσε, σε αυτοψία που διενήργησε, ο ΣΚΑΪ.

Δημοσιογράφοι του σταθμού εντόπισαν μόλις έναν αστυνομικό στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, η οποία τον Οκτώβριο του 2016 ήταν στόχος βομβιστικής επίθεσης από την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το συνεργείο μπήκε ανενόχλητο στην πολυκατοικία.

Η εικόνα ήταν ακόμα χειρότερη έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, όπου τον περασμένο μήνα άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα η οποία δεν εξερράγη λόγω λάθους στην συνδεσμολογία.

Ενάμιση μήνα μετά την απόπειρα το συνεργείο του ΣΚΑΪ έφτασε ανενόχλητο μέχρι την εξώπορτα του αντιεισαγγελέα, στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Παρόμοια είναι η εικόνα γύρω από το κτήριο όπου στεγάζονται ο ΣΚΑΪ και η εφημερίδα Καθημερινή, το οποίο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης πριν τέσσερις ημέρες, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι δημοσιογράφοι του σταθμού δεν εντόπισαν εμφανή αστυνομική προστασία πέραν αξιωματικών της Ασφάλειας, οι οποίοι επιτηρούν διακριτικά την ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια στιγμή όμως, τα συνεργεία του ΣΚΑΪ ανακάλυψαν πως η υπάρχει μεγάλης κλίμακας φρούρηση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια, που έχει δεχτεί επιθέσεις με μολότοφ και τρικάκια από αντιεξουσιαστές. Στο σπίτι του πρωθυπουργού δε οι έλεγχοι αρχίζουν σε ακτίνα 150 μέτρων.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εν τω μεταξύ πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα από την ανάλυση στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στον ΣΚΑΪ σε μία προσπάθεια να διαπιστώσει ποια τρομοκρατική οργάνωση κρύβεται πίσω από την επίθεση στον σταθμό.

Πηγή: skai.gr