Αυτό είναι το υπερπολυτελές σκάφος των διακοπών Τσίπρα στο Ιόνιο (video)

Το σκάφος που παραχωρήθηκε από την εφοπλιστική οικογένεια Παναγόπουλου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2018 για να κάνει τις διακοπές του στο Ιόνιο, κατασκευάστηκε από την Custom Line της Ferretti Group το 2008 και ονομάζεται το Odyssey London.

Το υπερπολυτελές σκάφος, έτσι όπως η εταιρεία κατασκευής το διαφημίζει μέσω βίντεο, κόβει την ανάσα. Σε κάθε γωνιά του η χλιδή περισσεύει.



Πρόκειται για ένα σκάφος Feretti 112 custom line, μήκους 34 και πλάτους 7 μέτρων με πέντε άτομα πλήρωμα που μπορεί να φιλοξενήσει στις πέντε κρεββατοκάμαρές του έως και 10 άτομα.

Αυτό είναι το κυρίως σαλόνι του σκάφους. Σε αυτόν τον χώρο έγινε και η λήψη της μιας από τις δύο φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται ο Αλέξης Τσίπρας στις διακοπές του. Και μόνο από άποψη μεγέθους, το σαλόνι αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το καθιστικό της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Το σκάφος στο οποίο πέρασε μια εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει πέντε άνετες κρεβατοκάμαρες εσωτερική αλλά και εξωτερική τραπεζαρία, ενώ όλοι οι χώροι προσφέρουν θέα στη θάλασσα.

Ενδεικτικό της χλιδής του σκάφους και το τζακούζι στο τελευταίο κατάστρωμα όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Για να μπορέσει να κάνει κάποιος διακοπές για μια εβδομάδα όπως ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα ανάλογο σκάφος θα πρέπει να δαπανήσει από 90 έως 150.000 ευρώ, πληρώνοντας επιπλέον 10 με 15.000 ευρώ για τα καύσιμα, και άλλες 5 έως 10.000 ευρώ για το φαγητό.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι σχεδιασμένοι από γνωστό οίκο, εξειδικευμένο σε υπερπολυτελείς κατασκευές. Διακρίνονται για την ευρυχωρία τους, αλλά και για την υψηλή ποιότητα των υλικών, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή έκπτωση στα όργανα πλοήγησης. Ένα έμπειρο μάτι διακρίνει παντού στη γέφυρα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Για οποιαδήποτε κίνηση σκάφους στα ελληνικά χωρικά ύδατα πρέπει να δηλώνεται στο λιμενικό ο Κατάλογος των επιβατών, το λιμάνι απόπλου και κατάπλου.

Επίσης πάνω στο σκάφος θα πρέπει να υπάρχει το Δελτίο κίνησης στο όνομα προσώπου στο οποίο εκδίδεται και το φυλλάδιο θαλάσσιας κυκλοφορίας, στοιχεία τα οποία ζήτησε ο ΣΚΑΪ για το ταξίδι του πρωθυπουργού, ωστόσο το λιμενικό αρνήθηκε να τα δημοσιοποιήσει.

Πηγή: skai.gr