Αυτή είναι η συμμορία που έκλεβε ηλικιωμένους σε Γλυφάδα, Ελληνικό και Παλαιό Φάληρο - Πώς έμπαιναν στα σπίτια τους

Στη δημοσιότητα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων στην Αττική.

Στην δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές εις βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες ηλικιωμένων και η οποία εξαρθρώθηκε την 25-5-2022, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα κατά την επιστροφή στις οικίες τους στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου και υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην οικίες του παθόντων, μέλη της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα εντός αυτών, ενώ παράλληλα έτερα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών με την προαναφερθείσα μεθοδολογία.

Δείτε φωτογραφίες και τα στοιχεία τους εδώ

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση-διερεύνηση τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00 της 1-8-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Πηγή: skai.gr