Αβραμόπουλος: Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στο μεταναστευτικό

«Η κατάσταση που κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή στο μεταναστευτικό τον τελευταίο καιρό είναι ελεγχόμενη, ωστόσο παρατηρούνται ροές» επισήμανε ο επίτροπος Μετανάστευσης μετά την πρώτη επίσημη συνεργασία που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς. 

«Θα πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον, δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει, και η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού, διαβεβαίωσε γι’ αυτό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» τόνισε. 

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και έχει τη σημαντική ευθύνη φύλαξης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων» και εξήγησε ότι «το μεγάλο αυτό ζήτημα που ήρθε για να μείνει θα τύχει της καλύτερης δυνατής διαχείρισης και της οικονομικής στήριξης της Επιτροπής».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της για όλα τα ζητήματα που την απασχολούν, πολλώ δε μάλλον για το ζήτημα της μετανάστευσης» διαβεβαίωσε. 

«Η χώρα πέρασε δύσκολες στιγμές με το μεταναστευτικό ωστόσο με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, είναι βέβαιο ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στο μέλλον» σημείωσε ακόμα ο κ. Αβραμόπουλος.

«Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας είναι εδώ και κοντά της είναι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ανέφερε. 

Για την Τουρκία, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι «η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη και η καλή συνεργασία και βούληση θα φέρει θετικά αποτελέσματα.