Αττικόν: Χαλασμένος ο αξονικός και το ακτινολογικό μηχάνημα σε εφημερία

Νέα ταλαιπωρία υφίστανται αυτή την ώρα οι ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο Αττικόν, καθώς είναι χαλασμένα δύο κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του διαγνωστικά μηχανήματα, ο αξονικός τομογράφος και το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ. 

Έτσι οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να μεταφέρουν τους ασθενείς από τα ΤΕΠ σε άλλο σημείο του νοσοκομείου εν μέσω καύσωνα, ώστε να υποβάλλονται στις επείγουσες διανγωστικές τους εξετάσεις, δηλαδή σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία.

«Αυτήν την ώρα που εφημερεύει το νοσοκομείο και γίνεται χαμός από ασθενείς και επείγοντα περιστατικά και υπάρχει αναμονή που φτάνει ακόμη και 10 ώρες για να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμών του Τμήματος Επειγόντων είναι χαλασμένος. Και το ακτινολογικό μηχάνημα και ο αξονικός. Με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται μέσα στον καύσωνα από τους λιγοστούς τραυματιοφορείς - υπάρχουν μόλις 4 για όλο το νοσοκομείο - πάνω από 300 μέτρα, κάνοντας τον γύρω του νοσοκομείου, για να κάνουν τις εξετάσεις τους» κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Πριν από δύο μέρες ο διοικητής του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή του, δικαιολόγησε την εικόνα με τα ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο, λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος: «Βγήκε ο Διοικητής και είπε ότι δεν τρέχει τίποτα, που οι ασθενείς ταλαιπωρούνται. Το ίδιο αδιαφόρησε και με τους τραυματιοφορείς σήμερα που πήγαν και διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία τους να μεταφέρουν τους αρρώστους 300 μέτρα μέσα στη ζέστη με τα φορεία. Επιβεβαιώνονται όλα αυτά που έχουμε πει για το Αττικό Νοσοκομείο, ότι οι ασθενείς υφίστανται διαρκή ταλαιπωρία όταν επισκέπτονται τα Επείγοντα στις εφημερίες. Δεν είναι επιλογή τους, όπως είπε η διοίκηση, αλλά αναγκαιότητα όταν αντιμετωπίζουν κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι και ο μαγνητικός τομογράφος του Αττικόν είναι χαλασμένος επί τρία χρόνια. «Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τις βλάβες του αξονικού και μαγνητικού του ΤΕΠ και δεν έχει βρεθεί λύση» αναφέρει χαρακτηριστικά. 
 

Πηγή: skai.gr