Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Χιμπατζής το έσκασε από το κλουβί του και σκοτώθηκε από το προσωπικό

Ο χιμπατζής κρίθηκε επικίνδυνος και σε αυτή την περίπτωση όπως αναφέρει, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προβλέπεται η εξουδετέρωσή του

Τη θανάτωση ενός χιμπατζή ο οποίος το έσκασε από το κελί του και κρίθηκε επικίνδυνος ανακοίνωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Όπως εξηγεί μέσω instagram stories το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στις 09:40 όταν οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν την απουσία του χιμπατζή από το κελί του.

Λίγη αργότερα όταν τον εντόπισαν οι υπεύθυνοι τον οδήγησαν σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου και εκεί αποφασίστηκε να τον θανατώσουν.

«Είναι μια τραγική μέρα για το Πάρκο», αναφέρει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ενώ προσθέτει πως Αττικό Ζωολογικό Πάρκο «οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Παράλληλα, έντονες είναι αντιδράσεις των χρηστών στα social media για τον θάνατο του ζώου.

Αναλυτικά τι ανακοίνωσε μέσω instagram stories το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους»

Πηγή: skai.gr