Αθώωση του ηθοποιού που κατηγορείται για τον βιασμό οδηγού ταξί προτείνει η εισαγγελέας

Αθώωση του ηθοποιού που κατηγορείται για τον βιασμό οδηγού ταξί προτείνει η εισαγγελέας

Δημήτρης Δαμιανός

Αθωωτική ως προς το αδίκημα του βιασμού ήταν η εισαγγελική πρόταση για τον ηθοποιό που κατηγορήθηκε για βιασμό οδηγού ταξί.

«Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρούομενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Ομως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση dna της ιατροδικαστικης υπηρεσιας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος dna του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισεφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν dna. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσιας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπερασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Η δικη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.