Αθώος με την ψήφο των ενόρκων ο ηθοποιός για τον βιασμό του οδηγού ταξί 

Αθώος με την ψήφο των ενόρκων ο ηθοποιός για τον βιασμό του οδηγού ταξί 

Δημήτρης Δαμιανός

Αθώος με την ψήφο των ενόρκων κρίθηκε ο ηθοποιός που είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό οδηγού ταξί.Οι τακτικοί δικαστές ψήφισαν να καταδικαστεί εντούτοις αθωώθηκε με τις τέσσερις ψήφους των ενόρκων.Ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για την ναρκωτική ουσία. Αναμένεται η απόφαση επί των ελαφρυντικών.

Yπενθυμίζεται πως αθωωτική ως προς το αδίκημα του βιασμού ήταν η εισαγγελική πρόταση για τον ηθοποιό που κατηγορήθηκε για βιασμό οδηγού ταξί.

«Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρούομενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Ομως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση dna της ιατροδικαστικης υπηρεσιας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος dna του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισεφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν dna. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσιας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπερασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.