Κλείσιμο

Αθήνα ανοχύρωτη πόλη

Τρεις είναι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία, οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, το πρωΐ, του Σαββάτου στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο τραυματίσθηκαν από πέτρες και ο ένας από μαχαίρι. Και οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο ένας τραυματίας που μαχαιρώθηκε, εγχειρίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Στις 2 το μεσημέρι σημειώθηκαν και άλλα επεισόδια στην οδό Πανεπιστημίου μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, τα επεισόδια έγιναν όταν οι συγκεντρωθέντες αντιεξουσιαστές στην πλατεία Κλαυθμώνος κινήθηκαν προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου ενώθηκαν με άλλη ομάδα που πραγματοποιούσε προσυγκέντρωση για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα στην πλατεία Συντάγματος.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν την οδό Πανεπιστημίου και οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απωθήσουν με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η συμπλοκή και ο πετροπόλεμος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένοι αντιεξουσιαστές κατέφυγαν στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Εν τω μεταξύ οι ακροδεξιοί που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στην πλατεία Κολοκοτρώνη αποχώρησαν από την περιοχή, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, κατόπιν συνεννοήσεως με τον εισαγγελέα και τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 7 το απόγευμα για την επέτειο των Ιμίων, ωστόσο περίπου 80 μέλη της κατέλαβαν το χώρο από νωρίς το πρωΐ του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και πολλές αντιφασιστικές οργανώσεις υπογραμμίζεται ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν την προστασία των αστυνομικών, καθώς επιχειρούσαν τις επιθέσεις τους μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ.

Να εξετάσει την αυστηρότητά της κάλεσε την αστυνομία ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
Πηγή: skai.gr