Κλείσιμο

Αστυνομικός που έκλεψε 600 ευρώ από κρατούμενους μετανάστες: «Είμαι εθισμένος στον τζόγο»

Ρεπορτάζ Άννα Μαρούλη

 «Είμαι εθισμένος στον τζόγο» φέρεται να είπε ο αστυνομικός που πιάστηκε στα «πράσα» να κλέβει χρήματα από κρατουμένους μετανάστες στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών Κορίνθου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για υπεξαίρεση και παράβαση καθήκοντος χθες το βράδυ από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας αφαίρεσε ποσό 600 ευρώ από χρηματοκιβώτιο που φυλάσσονταν χρήματα και τιμαλφή των κρατουμένων. Το συγκεκριμένο ποσό ανήκε σε δύο κρατούμενους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο Skai.gr αυτή την πράξη αντιλήφθη μια συνάδελφος του που τον είδε να βρίσκεται εκεί και άμεσα ενημέρωσε τον προϊσταμένο. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πέρα από τους κρατουμένους που αφήνουν ή παίρνουν πράγματα από το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο κανένας άλλος δεν έχει λόγο να το περιεργάζεται. Έτσι όταν τον είδαν στο σημείο και ότι λείπει το εν λόγω χρηματικό ποσό, τον ρώτησαν και παραδεχτηκε ότι το είχε πάρει ο ίδιος. Μάλιστα, ο 40χρονος απέδωσε την πράξη του στον τζογο λέγοντας ότι είναι εθισμένος.

Την ίδια μέρα πήγε προαναφερόμενο κέντρο κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων όπου και τον συνέλαβαν. 

Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν στο Skai.gr πως τέτοιου είδους περιστατικά δεν γίνονται ανεκτά από την ελληνική αστυνομία. «Συμπεριφορές όπως αυτές απομονώνονται  και  αποβάλλονται γιατί δεν έχουν καμία θέση στην ΕΛ.ΑΣ» αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.