Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ηπειρωτικά, Εύβοια και Σποράδες

Αστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν πρόσκαιρα το βράδυ. 

Χθες η εντονη προχοπτωση προκαλεσε σοβαρά προβλήματα  στις Σέρρες. Υπερχείλισε ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας και χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια. Μια ηλικιωμένη γυναίκα ακομακρύνθηκε από την οικία της από τους πυροσβέστες και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε χθες, Κυριακή, και στον Πολύγυρο και τη Γερακινή Χαλκιδικής, χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Ξάνθη.

Αναλυτικά σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό στο http://www.skaikairos.gr/

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

'Αστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική και κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη 26 Ιουνίου, προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, πιθανώς τις Σποράδες και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται εξασθένηση ττις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: EMY