Κλείσιμο

Ασφαλείς οι τουρίστες

Συνοδεία του Λιμενικού, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, αποβιβάστηκαν στον Άγιο Κωνσταντίνο περίπου 600 γάλλοι τουρίστες που μεταφέρθηκαν από το ξενοδοχείο "Μεντιτερανέ", στη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας που εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της πυρκαγιάς κάνουν λόγο για μέτωπο που ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα, κατακαίγοντας ένα από τα ωραιότερα πευκοδάση.

Πυροσβέστες και κάτοικοι έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς, πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές στα Λουτρά Γιάλτρων.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (πνέουν άνεμοι 7 ως 8 μποφόρ) η μεταφορά των πυροσβεστών γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς έχει διακοπεί η πορμθειακή γραμμή Αρκίτσα -Αιδηψός. Έτσι, με έκτακτο δρομολόγιο φεριμπότ στις 6 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ μεταφέρθηκαν 35 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, προερχόμενοι από Αθήνα και Θεσσαλία.

Μετά τις 8 το βράδυ οι άνεμοι παρουσίασαν ύφεση και η πυροσβεστική εκτιμά ότι κατά την διάρκεια της νύχτας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την φωτιά.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 78 άτομα πεζοπόρα τμήματα ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου έκαναν ρίψεις νερού 8 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.
Πηγή: skai.gr