εθνική οδός

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν Εθνική και Αττική Οδός και για τα βαρέα οχήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, αυτή την στιγμή παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Ωστόσο, η εικόνα μπορεί να αλλάξει αργότερα

Κλείσιμο

Αρχίζουν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Συμποσίου Παχέος Εντέρου

Aπό την Πέμπτη έως και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Παχέος Εντέρου, το οποίο διοργανώνεται από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών απ` όλο τον κόσμο. Στόχος του συμποσίου είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και η ανταλλαγή νέας γνώσης που αφορά τη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων του παχέος εντέρου (καρκίνος, φλεγμονώδεις εντεροπάθειες, σύνδρομα αποφρακτικής δυσχεσίας, ακράτεια κοπράνων/ αιμορροϊοπάθεια).
Τα θέματα που θα συζητηθούν διεξοδικά, αφορούν νέες χημειοθεραπευτικές, βιολογικές και χειρουργικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου, θα γίνει εκτενής αναφορά στα αποτελέσματα νέων βιολογικών θεραπειών, καθώς και στα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της χειρουργικής θεραπείας των φλεγμονοδών εντεροπαθειών, ενώ θα αναλυθούν οι κρατούσες απόψεις αναφορικά με τη νέα θεραπευτική προσέγγιση της πρόπτωσης του ορθού, της ακράτειας των κοπράνων, καθώς και των καλοηθών παθήσεων του πρωκτικού σωλήνα. Τα παραπάνω γίνονται σε συνδυασμό με ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο γενικών χειρουργών στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα. Πρόεδρος του συμποσίου είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευάγγελος Ξυνός. Το συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα διεθνών ιατρικών εταιρειών στη Χειρουργική.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr