Κλείσιμο

ΕΔΕ για τον αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε «Μακεδονία Ξακουστή» (video)

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον Κρητικό αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή» διενεργεί, σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, η διοίκηση της Σχολής Αλεξιπτωτιστών. 

Πάντως, σύμφωνα με τον ιστότοπο πηγές από το ΓΕΣ αναφέρουν ότι ζήτημα της ΕΔΕ δεν είναι το γεγονός ότι ο αλεξιπτωτιστής τραγουδούσε το επίμαχο τραγούδι, αλλά η διακρίβωση παραβάσεων που αφορούν στους στην ασφάλεια ρίψεων.

Oι ίδιες πηγές αποσαφήνιζαν ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του συγκεκριμένου οπλίτη από την Σχολή, με δεδομένη την ολοκλήρωση του χρόνου του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ωστόσο, σημείωναν πως ότι ανεξάρτητα από την επιβαρυμένη συγκυρία, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το κρίσιμο ζήτημα, ότι μόνο από την παρακολούθηση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού, είναι προφανής η παραβίαση τουλάχιστον των μισών κανόνων που προβλέπει ο κώδικας ρίψεων.  Πρόσθεταν δε, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα οδηγήσει στην αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Επιπρόσθετα, είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ρίψη, δεν έχει καμία σχέση με το έδαφος της Μακεδονίας, παρά τις αντίθετες περιγραφές στο επίμαχο βίντεο, αφού η εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών διεξάγεται στον Ασπρόπυργο.