Χονγκ Κονγκ: Οι πρώτες φωτογραφίες της 21χρονης μετά την αθώωσή της

Σε λυγμούς ξέσπασε το 21χρονο μοντέλο στο άκουσμα της –ομόφωνης- αθωωτικής απόφασης δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ για τη διακίνηση ποσότητας 2,6 κιλών κοκαΐνης για την οποία κατηγορούνταν. Η κοπέλα αναζήτησε αμέσως τη ζεστή αγκαλιά της οικογένειάς της. 

Κανείς δεν πίστευε, ούτε ο ίδιος ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο δικηγόρος της 21χρονης από την Μυτιλήνη, ότι θα απελευθερωνόταν μετά από 17 μήνες που πέρασε στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. 



Ο Σάκης Κεχαγιόγλου περιέγραψε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Μαζί Σου της Τατιάνας Στεφανίδου, όλα όσα έγιναν τόσο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας όσο και όταν η κοπέλα αποφυλακίστηκε. Στην εκπομπή δόθηκαν και οι φωτογραφίες από τα πρώτα λεπτά που η κοπέλα αναπνέει και πάλι τον αέρα της ελευθερίας.  



Όπως είπε, «Η διάσκεψη των ενόρκων κράτησε 2 ώρες. Δεν το πίστευα ούτε εγώ ο ίδιος όταν άκουσα να λένε «not guilty», δηλαδή «αθώα». Έτσι έφτασαν οι ένορκοι σε ομόφωνη αθώωση». Ο κ. Κεχαγιόγλου, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το πόσο γρήγορα αποφυλακίστηκε η 21χρονη Ειρήνη. «Μετά το δικαστήριο πήγα στα κρατητήρια και σε μια ώρα την αποφυλάκισα. Και τώρα είναι ελεύθερη στο Χονγκ Κονγκ με τους γονείς της», είπε.



Στο ερώτημα τι είπαν οι γονείς της ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου είπε: «Οι στιγμές ήταν πολύ φορτισμένες. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ξέσπασαν σε λυγμούς και η Ειρήνη και οι γονείς της». Είπε ακόμα ότι η Ειρήνη με το που βγήκε από την φυλακή, «έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας της. Είχε να τους αγγίξει 17 μήνες γιατί δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Κίνας να αγγίζει ο κρατούμενος όσους τον επισκέπτονται».



Σημειώνεται ότι  η υπεράσπιση της κατηγορούμενης προσκόμισε φωτογραφικό υλικό της με το φίλο της από την Μυτιλήνη, καθώς κι ένα βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στην οποία είχε παραχωρήσει συνέντευξη ο φίλος της κοπέλας, με σκοπό να αποδειχθεί πως πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο.