Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφασίζει η ΑΔΕΔΥ

Εντείνονται οι αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ για τις αλλαγές στο δημόσιο με κορύφωση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Δευτέρα θα γίνει έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών για να αποφασισθεί το σχέδιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες - μέλη της προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων.

Με ανακοίνωσή
της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση», τονίζοντας ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο «θάνατο» των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην «εκατόμβη» των απολύσεων.

Τέλος, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου πρόκειται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, το οποίο αναμένεται να λάβει αποφάσεις για κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο.

Για κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών το Σεπτέμβριο, ακόμη και στο ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης από την κυβέρνηση, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Τα οργανογράμματα με τις ανάγκες του Δημοσίου θα παρουσιαστούν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό.



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ