Κλείσιμο

Μάκης Ψωμιάδης: Είμαι πολιτικός κρατούμενος-Το Σάββατο η απολογία του

Συνελήφθη την Πέμπτη σε σπίτι στην Ανάβυσσο, στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων, ο 55χρονος καταζητούμενος από τα τέλη Ιουνίου, βάσει διεθνούς εντάλματος, Μάκης Ψωμιάδης.

Κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, εκβίαση και παράνομο στοιχηματισμό. Οι κατηγόριες που του έχουν αποδοθεί σχετίζονται με την έρευνα για τα στημένα ματς.

Ο Ψωμιάδης διέμενε τον τελευταίο μήνα σε πολυτελή βίλα, και οι αστυνομικές αρχές, με τη βοήθεια της αντιτρομοκρατικής, παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάκη Ψωμιάδη με τον κοριό της ΕΥΠ.

Μίλησε μόλις δύο φορές στο κινητό του, τη μία ενώ βρισκόταν εν κινήσει μέσα σε αυτοκίνητο, και τη δεύτερη φορά σε σταθερό σημείο. Από εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσω τους στίγματός του.

Προσερχόμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος». Πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα στημένα παιχνίδια και δεν παραδόθηκε γιατί ήθελε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Τέλος έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης.»

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης
Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκε αργά το βράδυ ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλα, που κατηγορείται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των στημένων αγώνων και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στους δημοσιογράφους που περίμεναν στην Εισαγγελία πως «οι κατηγορίες είναι φούσκες» ενώ για το διάστημα που ήταν καταζητούμενος - ο μόνος για την υπόθεση που δεν είχε συλληφθεί - είπε: «περίμενα τον ανακριτή να γυρίσει από τις διακοπές του για να παραδοθώ».

Μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στην Εισαγγελία, ο Ψωμιάδης οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης κ. Κασσίμη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα βρεθεί και πάλι στην Ευελπίδων, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του δύο παλιές καταδίκες.

Στο πλευρό του στην Ευελπίδων έσπευσε και ο γιος του Σταύρος Ψωμιάδης, πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα που κατηγορείται στην ίδια υπόθεση.

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο στις 10.30 το πρωί, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου ο  Ψωμιάδης.

Στο μεταξύ, οριστικά στην τέταρτη εθνική κατηγορία υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε τα αιτήματα επανεξέτασης των φακέλων τους μετά τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής