«Αριάδνη»: Το σπίτι για εννέα συνανθρώπους μας με εγκεφαλική παράλυση γίνεται πραγματικότητα!

Στους περισσότερους από εμάς, η έννοια της λέξης «σπίτι» είναι κάτι που δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση ή επεξήγηση. Μαθαίνουμε να ζούμε σ' αυτό, να μεγαλώνουμε στους χώρους του, να το αισθανόμαστε κοντά μας, ακόμα κι όταν είμαστε μακριά. Για κάποια παιδιά, όμως, το μέλλον δεν τους εξασφαλίζει ότι θα έχουν για πάντα ένα δικό τους σπίτι, όπου θα μπορούν να ζουν με ασφάλεια και αγάπη. Μέχρι που ο μύθος της Αριάδνης, έγινε η δική τους πραγματικότητα.


Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, η οποία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της, είναι κάτι παραπάνω από ένα μεγάλο έργο. Με την πολύτιμη συμβολή της bwin και των υπόλοιπων υποστηρικτών, γίνεται το σπίτι για εννιά συμπολίτες μας με εγκεφαλική παράλυση. Για εννιά ανθρώπους, που αναζητούν τη δική τους ευκαιρία. Ουσιαστικά, αποτελεί μια πόρτα ανοιχτή στη ζωή, στο δικό τους μέλλον.


 «Το μέλλον ανήκει σ' αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους», είχε πει η Έλινορ Ρούσβελτ και οι γονείς των ανθρώπων αυτών πίστεψαν από πολύ νωρίς στη δημιουργία μιας στέγης, που θα μπορεί να προσφέρει στα παιδιά τους τη ζωή που χρειάζονται, να τους εντάξει στην κοινωνία και να τους προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια, όταν εκείνοι θα «φύγουν» από αυτόν τον κόσμο:  Εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες, είναι μερικά από τα στοιχεία που πλέον θα αποτελούν μέρος της ζωής τους. 


Οι γονείς μόχθησαν γι' αυτά και βρήκαν ανθρώπους που άκουσαν το όνειρο τους και το μετέτρεψαν σε ιδέα. Κι ύστερα, βρέθηκαν κι άλλοι άνθρωποι, που έκαναν την ιδέα, ταξίδι. Δεν πτοήθηκαν από τις συγκυρίες, πάλεψαν κόντρα σε όλα τα εμπόδια, δούλεψαν  ακατάπαυστα και όλοι μαζί, με περίσσιο μεράκι και όρεξη για προσφορά, έδωσαν σάρκα και οστά στην «Αριάδνη». Έφτιαξαν μια αγκαλιά, για τους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και τους χάρισαν το δικό τους σπίτι, στο οποίο θα βρουν τη θαλπωρή και την αγάπη. Από τους εμπνευστές, στον άνθρωπο που έβαλε το πρώτο καρφί. Από τους ανθρώπους της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή, στην ομάδα της bwin, που στήριξε από την πρώτη στιγμή το έργο. 


Όπως τόνισε η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Δάφνη Οικονόμου, το «Αριάδνη» δεν ήταν τυχαίο. Όπως στην ελληνική μυθολογία η Αριάδνη οδήγησε τον Θησέα έξω από τον λαβύρινθο με τον περίφημο Μίτο της, έτσι και τώρα, οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν διέξοδο για μια αληθινή ζωή. Για όλους όσοι έβαλαν το λιθαράκι τους στη χάραξη αυτή του δρόμου, τα λόγια των γονιών και των παιδιών τους είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Το δάκρυ, η συγκίνηση, το αίσθημα της ανακούφισης που γίνεται αντιληπτό σε κάθε λέξη, σε κάθε ματιά. Μια υπενθύμιση στους πάντες πως κάθε μάχη για την κοινωνία, κάθε προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο ενός παιδιού, είναι μια μάχη που αξίζει να δώσεις. 


Περισσότερα για το κοινωνικό αποτύπωμα της bwin μπορείτε να διαβάσετε στο www.bwincares.gr


21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.  

Πηγή: skai.gr
TAGS: bwin