Καθηγήτρια του ΑΠΘ έκανε babysitting στο μωρό φοιτήτριας εν ώρα μαθήματος

Λέκτορας ΑΠΘ Χαρίτα Βλάχου

Μια ανάρτηση στο Instagram έφερε στη δημοσιότητα ένα πολύ γλυκό βίντεο.

Μια εικόνα για τα όσα αντιμετωπίζουν οι μαμάδες ακόμα κι όταν πρόκειται στο αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση έδωσε η λέκτορας του ΑΠΘ Χαρίτα Βλάχου.

Μια ανάρτηση στο Instagram έφερε στη δημοσιότητα ένα πολύ γλυκό βίντεο με την καθηγήτρια να κρατάει το μωράκι ενώ παραδίδει μάθημα στους φοιτητές της.

Την ανάρτηση συνόδευε και το κείμενο της καθηγήτριας σχετικά με εκείνη τη μέρα, όπου στην τελευταία διάλεξη του μαθήματος, έκανε babysitting στο 2 μηνών μωρό προκειμένου η μητέρα του να μπορέσει να παρακολουθήσει το μάθημα.

«Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη με ρώτησε ευγενικά και δύσπιστα αν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα Master "Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη" κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της. Δέχτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα. Η συγκεκριμένη μαθήτρια ήρθε πολλές φορές για μάθημα με την κόρη της, ωστόσο στην τελευταία διάλεξη, η μικρή έδειχνε αναστατωμένη. Πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: “Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;”. Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas… Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!»

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη …..αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο! Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν! Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές που (έστω και εν αγνοία μου!) απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή και με εξέπληξαν στέλνοντάς μου τις φωτογραφίες για να το θυμάμαι!».

Πηγή: skai.gr