Κλείσιμο

Αποχή των δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι τις 30 Απριλίου

Αποχή των δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι τις 30 Απριλίου

Την απόφαση να απέχουν από τα καθήκοντά τους, έλαβαν σήμερα τα μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στη διάρκεια συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη, παρά τις διαβεβαιώσεις της Πολιτείας, δεν έχουν ληφθεί στους χώρους των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων της Π.Ε Ηρακλείου και του Κτηματολογικού Γραφείου της πόλης, τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και ότι δεν έχει διατεθεί στις Υπηρεσίες αυτές το απαραίτητο υγειονομικό υλικό γενικής και ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.) με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για την ασφαλή επαναλειτουργία τους.

«Κατόπιν αυτών, αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων Ηρακλείου από 28 Απριλίου 2020 μέχρι και 30 Απριλίου 2020 από όλες τις διαδικασίες (δικαστικές και εξωδικαστικές) προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τη προετοιμασία των Υπηρεσιών και την προσαρμογή τους στα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης που θα επιτρέπουν την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών από τους δικηγόρους και θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά το διάστημα της αποχής, δεν θα χορηγούνται άδειες για την κατάθεση αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων (πλην αυτών που περιλαμβάνουν αίτημα προσωρινής διαταγής) και την παράσταση ενώπιον Δικαστηρίων (πλην αυτών στο πλαίσιο αιτημάτων προσωρινής διαταγής καθώς και εκδίκασης αυτόφωρων πλημμελημάτων), δεν θα πραγματοποιούνται καταθέσεις εγγράφων (πλην της περίπτωσης εκπνοής προθεσμίας τροπής προσημειώσεων υποθήκης) και έρευνες στα Υποθηκοφυλακεία και στα Κτηματολογικά Γραφεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπως αναφέρεται ο Δικηγορικός Σύλλογος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις παρεμβαίνοντας και συμβάλλοντας όπου απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων, Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, για όλους τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, υπαλλήλους και πολίτες, ενώ παράλληλα όπως σημειώνεται «Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. υιοθετεί πλήρως το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει επανειλημμένα ανακοινωθεί από την Ολομέλεια και καλεί την Κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της προς τον πληττόμενο κλάδο των Δικηγόρων». Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου αποφάσισε την αγορά υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.) που θα διαθέσει στα μέλη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ