Κλείσιμο

Αποστολάκης: Ακολουθούμε το διεθνές δίκαιο και επιδιώκουμε την ηρεμία

Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς της Κύπρου είχε το πρωί της Τετάρτης ο νέος υπουργός Άμυνας της χώρας μας Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος έφτασε χθες το βράδυ στη Λευκωσία για το πρώτο του ταξίδι ως ο νέος ΥΠΕΘΑ. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ Αγγελίδη ο κ Αποστολάκης ανέφερε ότι η χώρα μας εργάζεται μέσα από το διεθνές δίκαιο για να υπάρχει ηρεμία στην περιοχή.

Αναφέρθηκε στην αμυντική συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, επισημαίνοντας ότι αυτή αυξάνεται συνεχώς. 

Διαβεβαίωσε, όπως ο ίδιος είπε, πως η συνεργασία των δύο χωρών θα είναι από εδώ και στο εξής πολύ πιο αποτελεσματική.

Ο κ Αγγελίδης τόνισε από την πλευρά του ότι μπορεί η Τουρκία να απειλεί με χρήση βίας, να προβαίνει σε άκρως προκλητικές ενέργειες και να προβάλει αμφισβητήσεις αλλά ότι η Κύπρος δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.

«Την παρατηρούμε και οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα», σημείωσε. 

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον μόνιμο συμπαραστάτη της Κύπρου ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή παρουσία της «μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και να φύγουν τα παράνομα στρατεύματα». 

Σημειώνεται ότι οι δύο ΥΠΕΘΑ αναμένεται να μεταβούν μαζί στο Βουκουρέστι για την άτυπη Σύνοδο των υπουργών άμυνας στις 30 και 31 Ιανουαρίου. 

Πηγή: skai.gr