Κλείσιμο

Απόπειρα εμπρησμού-Πέδιον του Άρεως: Για πλημμέλημα κατηγορείται η γυναίκα που συνελήφθη

Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε μια γυναίκα για τον εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για το πεδίον του Άρεως.

Σημειώνεται ότι Σσυναγερμός σήμανε χτες περίπου στις 5:30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως όπου επιχειρήθηκε εμπρησμός και μάλιστα δύο φορές. 

Μετά από καταγγελίες περίοικων και διερχόμενων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα η οποία ανακρίθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης

Οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο καθώς στελέχη της Περιφέρειας  επενέβησαν άμεσα με μικρό πυροσβεστικό όχημα το οποίο έχει διατεθεί και ήταν σε επιφυλακή. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέβαλε καθοριστικά και όχημα της πυροσβεστικής. 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ενημερώθηκε άμεσα από το διευθυντή  Πάρκων και Αλσών και υπεύθυνο για το Πεδίο του Άρεως Ε. Κοκμοτό, από τον οποίο και ζήτησε να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή. 

Για ένα οργανωμένο σχέδιο πίσω από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική, μίλησε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή Σήμερα το πρωί του Σαββάτου αναφερόμενος στις συλλήψεις για εμπρησμούς που έγιναν σε όλη την Ελλάδα.

2 μέρες νωρίτερα συνεληφθη και ένας 63χρονος στον Θεολόγος της Φθιώτιδας για τον εμπρησμό από αμέλεια καθώς προέβαινε σε κάποιες εργασίες με σιδηροτροχό. 

Παράλληλα, κακουργηματικού βαθμού ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 43χρονου που συνελήφθη χθες για τη φωτιά στο Κρυονέρι.

Ο συλληφθείς διώκεται για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση. Επιπλέον η δίωξη σε βάρος του περιλαμβάνει και τα τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε και σε βάρος της γυναίκας που συνελήφθη για την φωτιά στο Πεδίον του Άρεως. Η κατηγορούμενη θα δικαστεί στο Αυτόφωρο για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα.

Πηγή: skai.gr