Αποκλειστικές δηλώσεις Ζωής Παπαδήμα στο ΣΚΑΪ

Το πρόσωπο που έκανε γνωστή στο πανελλήνιο τη δράση Βαβύλη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το οποίο αναζητείται περίπου ένα μήνα από τις αρχές, η Ζωή Παπαδήμα, μίλησε αποκλειστικά στο ΣΚΑΪ. Η κ. Παπαδήμα αποκάλυψε ότι στα Ιεροσόλυμα μετέβη ανώτατος δικαστικός εν ενεργεία το όνομα του οποίου είναι γνωστό στις εισαγγελικές αρχές.
Υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τον διαχειριστή της περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Νίκο Παπαδήμα, κάνοντας λόγο για απλή συνωνυμία.
Αναφορικά με το έγγραφο από το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης του Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα και συγκεκριμένα στο θέμα της εκλογής Ειρηναίου, η κ. Παπαδήμα, είπε πως σε αυτό, αναφέρονται οι ευχαριστίες του Πατριαρχείου προς την εκκλησία της Ελλάδας για την βοήθεια που προσέφερε η ομάδα Βαβύλη στην εκλογή του Πατριαρχη.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και τον Βαβύλη έχουν αναλάβει οι γονείς του καταζητούμενου, οι οποίοι τον πιέζουν να παραδοθεί.
Επίκαιρη ερώτηση στους υπουργούς δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κάνοντας λόγο για σχέσεις μηχανισμών οργανωμένου εγκλήματος και παραεκκλησιαστικής οργάνωσης, όπως αποκαλεί τη Χρυσοπηγή. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Νικόδημος Φαρμάκης έχει διοριστεί αντιπρόεδρος στην εταιρεία προστασίας ανηλίκων, που ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Πηγή: skai.gr