Κλείσιμο

Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Η κακοποίηση αλόγων στον Ασπρόπυργο συνεχίζεται μέχρι σήμερα 

Ρεπορτάζ: Αντώνης Κρητικός

Άλογα για εβδομάδες χωρίς τροφή και νερό. Σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτοσχέδιους στάβλους. Δεμένα με αλυσίδες για να μην μπορούν ούτε να κουνηθούν. Αυτά είδαν οι εθελοντές του σωματείου προστασίας ιπποειδών «Ιπποθεσις» στον Ασπροπυργο το 2016. 

Ίδια η κατάσταση μέχρι και σήμερα. Λίγες ώρες μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου εις βάρος 72χρονου,  για την κακοποίηση ζώων, ο ΣΚΑΪ πραγαμτοποιεί αυτοψία και αποκαλύπτει. Η κάμερα καταγράφει την πραγματικότητα: τουλάχιστον 12 άλογα σε ακατάλληλες υποδομές, χωρίς νερό και φαγητό συνεχίζουν ζουν μέσα σε ακαθαρσίες και παραμένουν φυλακισμένα... όπως τόσα χρόνια. 

Για την παλιά υπόθεση, ο ιδιοκτήτης της μονάδας-κολαστήριου καταδικάστηκε -μετά απο πολλές αναβολές - σε 3,5 χρόνια φυλάκιση. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο δικαστήριο ο συνήγορος του 72χρονου «Δεν υπήρξε πρόθεση κακοποίησης. Δεν αμφισβητώ το σκέλος παραβίασης των κανόνων ευζωίας που αποδείχθηκε. Ζητώ το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη γιατί ο κατηγορούμενος έχει εγκαταλείψει αυτή τη δραστηριότητα.»

Μία υπ΄θεση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων απο εκρποσώπους φιλοζωικών σωματείων.

«Ζώα αποστεωμένα, να υποφέρουν και να περιμένουν τον θάνατο τους» δηλώνει η Ροζα Ρούσσου, εθελόντρια Φιλοζωικού Σωματείου «Ιππόθεσις». «Οι αλυσίδες που ήταν δεμένα είχαν προκαλέσει πληγές στο δέρμα τους. Ακουμπούσαν πια στο κρανίο των ζώων» περιγράφει στον ΣΚΑΪ η Σταματίνα Ψιμοπούλου μια αλλη εθελόντρια του «Ιππόθεσις». 

Μάλιστα εκτός από κολαστήριο που υπήρχε πάντα εκεί... ο στάβλος μετά την καταδίκαστική απόφαση επεκτάθηκε και από την άλλη μεριά του δρόμου.  Σε εκ νέου επικοινωνία με τον δικηγόρο που υποστήριξε πώς η εγκατάσταση πλέον δεν υπάρχει, ο ίδιος τονίζει «βασίστηκα στις φωτογραφίες που μου παρουσίασαν οι πελάτες που και αποδείκνυαν ότι η εγκατάσταση είχε γκρεμιστεί.»

«Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν ο συγκεκριμένος και μετά τις πράξεις του συνέχιζε. Δε του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό» εξηγεί η Νικολέττα Σίσκου συνήγορος του Φιλοζωικού Σωματείου «Ιππόθεσις». 

Με απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών στον 72χρονο ιδιοκτήτη της μονάδας εμπορίας ιπποειδών, εκτός απο την ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 3. 600 ευρώ.

Πηγή: skai.gr