Aποδοκιμάστηκε στη δίκη της ΧΑ ο Μιχαλολιάκος

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Μάνδρου

Αποδοκιμάστηκε στη δίκη της ΧΑ ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος που ξεκίνησε πριν από λίγο να απολογείται για ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην πολύκροτη δίκη όπου η αίθουσα είναι κατάμεστη και με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μίλησε για  πολιτική σκευωρία και βρώμικη προπαγάνδα, στην απολογία του  η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Εισερχόμενος στη δικαστική αίθουσα αποδοκιμάστηκε από μέλη του ακροατηρίου ενώ η μητέρα του Παύλου Φύσσα που βρίσκεται στο δικαστήριο του φώναξε «σκυλί». Αντίθετα υποστηρικτές του κατηγορούμενου τον χειροκρότησαν με θέρμη.

Κατά την απολογία του ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι είναι αθώος από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν - εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία - και κάνει λόγο για βρώμικη προπαγάνδα και πολιτική σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. 

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει για πρώτη φορά δικάζεται ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος για πράξεις οπαδού του κόμματος του, και αναφέρει πως ο ίδιος είχε καταδικάσει το έγκλημα στο Κερατσίνι, δηλαδή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από το βήμα της Βουλής.