Απεβίωσε ο Παναγιώτης Κοσιώνης

Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης.

Ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ γεννήθηκε στον Αλισσό Αχαΐας το 1934, σπούδασε γιατρός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξελέγη βουλευτής με το κόμμα του τον Ιούνιο και το Νοέμβριο του 1989, το 1990, το 2000 και το 2004.

Έχει διατελέσει Ε\' αντιπρόεδρος της Βουλής από τις 21 Μαρτίου του 2000 έως τον Σεπτέμβριο του 2007, ενώ ήταν και μέλος σε πολλές επιτροπές της Βουλής.

Μεγάλη ήταν και η συμβολή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Αλισσού από το 1975 έως το 1982, ενώ από το 1982 έως το 2000 ήταν αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Πάτρας.

Επίσης, στις δημοτικές εκλογές του 1998 και του 2002 είχε διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, επικεφαλής του συνδυασμού \"Πάτρα Μπροστά\".

Παράλληλα, συμμετείχε και συνέβαλε με την επιστημονική του γνώση και τη δράση του σε επιστημονικούς φορείς και συλλόγους. Από το 1987 έως το 1989 διετέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 αποχώρησε από την πολιτική, όμως το ΚΚΕ τον έβαλε τιμητικά στην 11η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η κηδεία του Παναγιώτη Κοσιώνη, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών, θα γίνει την Τετάρτη στις 3.00 το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Άνω Αλισσού.

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αποθανόντος και σημειώνει ότι \"ο σύντροφος Κοσιώνης τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, υπερασπίστηκε και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα του λαού μας, σε όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα τον ανέδειξε.

Σε όλη του τη ζωή συνδύασε την επιστημονική ιατρική του συνεισφορά με τον αγώνα και την πλούσια κοινωνικοπολιτική δράση αφιερωμένη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι εργαζόμενοι της Πάτρας και της Αχαΐας θα θυμούνται για πάντα τον πρωτοπόρο κομμουνιστή γιατρό\".
Πηγή: skai.gr