Κλείσιμο

Απεργία βαρόμετρο

Μετ΄ εμποδίων την Τετάρτη οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΕΔΥ για το Ασφαλιστικό.

Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 11 το πρωΐ έως τις 4 το απόγευμα, ενώ μετρό, τραμ και ηλεκτρικός από τις 10 το πρωΐ έως τις 4 το απόγευμα.

Στον ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών, ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την Τρίτη τις στάσεις εργασίας από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και από τις 9 έως τις 12 το βράδυ.

Παράλληλα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα αεροπορικό δρομολόγιο λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και οι τραπεζουπάλληλοι.

Συμμετέχουν επίσης, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικηγόροι αλλά και οι δημοσιογράφοι.

Κλειστά θα είναι και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας των λιμενεργατών.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωΐ στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στις 10.30 στην πλατεία Ομονοίας θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά ταμεία Γιώργος Κουτρουμάνης χαρακτήρισε επώδυνα τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό.

Γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση εμμένει στο θέμα των ενοποιήσεων. Θα δημιουργηθούν όπως είπε 5 με 6 ταμεία κύρια ασφάλισης, 7 επικουρικά, 2 πρόνοιας και ένα Υγείας για τράπεζες και ΔΕΚΟ.
Πηγή: skai.gr