Απεργία στο Συνήγορο του Πολίτη

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη αποφάσισε για αύριο την πραγματοποίηση απεργίας, η οποία θα συνοδευτεί με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Σκοπός της κινητοποίησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, είναι η προώθηση και ευρύτερη δημοσιοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για αξιοπρεπή μισθολογική μεταχείριση, ελπίζοντας στην κατανόηση και παράλληλα προσβλέποντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, που έχουν περιβάλλει με την εμπιστοσύνη τους την ανεξάρτητη αρχή.

Όπως σημειώνεται, ο θεσμός του Συνηγόρου συμπληρώνει εννέα χρόνια λειτουργίας και το επιστημονικό προσωπικό εξακολουθεί να απασχολείται:

χωρίς καμία μισθολογική εξέλιξη στο χρόνο,

χωρίς επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών,

χωρίς αναπροσαρμογή, από το 2003, της «ειδικής πρόσθετης αμοιβής» που προβλέπεται για το προσωπικό των ανεξαρτήτων αρχών.

Το διοικητικό Προσωπικό της Αρχής εξακολουθεί:

να μην λαμβάνει το ήδη γενικευμένο για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες επίδομα των 176 ευρώ (Ν. 3016/2002) ούτε και τα άλλα επιδόματα που ελάμβανε, όσο τελούσε, πριν τη μετάταξή του στον Συνήγορο του Πολίτη, σε καθεστώς απόσπασης,

χωρίς αναπροσαρμογή από το 2003 - όπως και το επιστημονικό προσωπικό - της «ειδικής πρόσθετης αμοιβής» που προβλέπεται για το προσωπικό των ανεξαρτήτων αρχών.
Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις που λαμβάνουν από το Φθινόπωρο του 2003, καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην Αρχή, η αντιμετώπιση του μισθολογικού προβλήματός τους παραμένει κενό γράμμα.
Πηγή: skai.gr