Απεργία για το εργασιακό: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα με εργατικά συνδικάτα να πραγματοποιούν απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ, θα λειτουργήσουν έως τις 10 το πρωί.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα.

Στο διάστημα αυτό δεν θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις πανελλήνιες

Από την απεργία η εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξαίρεσε τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι – Κρίθηκε παράνομη η απεργία

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, τα  ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. 

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις των Σωματείων της Ομοσπονδίας, αναφέρουν ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί, καλώντας παράλληλα τους ναυτεργάτες να φροντίσουν για την περιφρούρησή της.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί ταξιδιώτες οι όποιοι δήλωσαν στον ΣΚΑΪ ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την ακύρωση των δρομολογίων των πλοίων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί τώρα να αλλάξουν τα εισιτήρια τους. 

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα.

Η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας  έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 18.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση έχει επίσης προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη.
 

Πηγή: skai.gr