Απέκλεισαν τον κόμβο του Πλατυκάμπου οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Το κόμβο Πλατυκάμπου απέκλεισαν  οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, υλοποιώντας την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. 

Ο αποκλεισμός θα διαρκούσε σύμφωνα με τους αγρότες, μέχρι τις 18:00 ώρα, όπου και τα τρακτέρ θα επέστρεφαν πίσω στη Νίκαια.

Οι αγρότες των μπλόκων ανέμεναν την επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη για την τελική σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου με το οποίο και θα συναντηθούν στην Αθήνα για να συζητήσουν τα αιτήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστή παρέμεινε η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας για δεύτερη εβδομάδα, καθώς στο σημείο βρισκόταν  το κεντρικό αγροτικό μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών.

Παράλληλα, σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, προχώρησαν στις πέντε περίπου το απόγευμα, αγρότες που παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι αγρότες - περίπου 15 άτομα - έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από τον αποκλεισμό δεν προκλήθηκαν προβλήματα, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν από παρακαμπτήρια οδό.

Τέλος, αποκαταστάθηκε περίπου στις 9:00 το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της βιομηχανικής περιοχής, ανάμεσα στην Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, όπου νωρίτερα είχε αποκλειστεί από αγρότες της δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, ο σημερινός αποκλεισμός της εθνικής οδού ήταν συμβολικός, αλλά όπως σημειώνουν, είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ